top of page
Search
  • Writer's pictureanastasiatimoschuk

Складання ребусів та головоломок з сервісом ONLINE TEST PAD



https://onlinetestpad.com/ru


Продовжуємо огляд можливостей онлайн конструктора тестів, кросвордів і головоломок Online TestPad. Без сумніву, нам потрібні інструменти не лише тестування, але і конструювання інших видів навчальних завдань, що різноманітить пізнавальну діяльність учнів. Хочу познайомити вас детальніше з конструюванням логічних ігор.

Online TestPad пропонує 5 видів логічних завдань : складання слова з букв складання фрази із слів ребуси загадки пошук в тексті конструювання ребусів.

Online TestPad надає можливість вставки свого продукту на авторські сайти. Після команди Додати ребус слід написати необхідне слово. Не зважаючи на заявлену творцями наявність генератора, на жаль, він відсутній. Але це вас зовсім не засмутить, якщо ви скористаєтеся вбудованими інструментами сервісу. Конструктор має велику підбірку функцій. Вбудований каталог готових картинок. Якщо жодне із зображень вас не влаштовує, ви можете завантажити картинку зі свого комп'ютера. Кожен блок ребусу супроводжується відповідною підбіркою інструментів :

Таким чином, ви можете моделювати блоки на власний розсуд. Ви можете створити цілу групу ребусів на вибрану тему, розіслати учням або вбудувати у свій блог або сайт. Результати рішення даних задач відіб'ються у вашому віртуальному класі.

Конструктор фраз.

Про конструктор складання слова з букв повідомлялося в першій статті. Конструктор складання фрази із слів дозволяє проектувати новий вид завдань. Це можуть бути крилаті вирази, афоризми, прислів'я і тому подібне. Ви по черзі додаєте слова в потрібному порядку. Згодом вони постійно перемішуватимуться. У конструкторі передбачені підказка, додаткове питання до фрази. Між тим, учитель за допомогою цього інструменту може запропонувати відновлення алгоритму дій, послідовності подій. При вивченні іноземної мови це може бути порядок слів в реченні.

Конструктор загадок.

Працювати з ним легко. Ви вводите текст загадки і вказуєте відповідь. Втім, це можуть бути ваші завдання, питання, які вимагають від учня однозначної відповіді.

Пошук в тексті.

Безумовно, і цей вид логічного завдання надає учителеві великі можливості. Вказати окремі букви (приміром, ненаголошені голосні), потрібні слова. Це може бути деякий текст з явними помилками, які учень повинен знайти.

Таким чином, ви можете різноманітити пізнавальну діяльність учнів, організувати контроль за їх роботою не лише при рішенні тестів, але і інших завдань. Усі складені логічні завдання ви можете зберегти у себе на комп'ютері і використати їх без Інтернет-з'єднання. Для того, щоб відкрити завдання, вам необхідно кликнути по файлу index. У браузері відкриється складене вами завдання.


Такі завдання можна демонструвати на інтерактивній дошці або розподілити учням для роботи в комп'ютерному класі.

383 views0 comments
bottom of page